Thursday, June 30, 2016

Buat kawan kawan yang suka tag produk kat FB

Aku tak pernah kisah pun sesiapa nak tag aku ke.. Nak letak iklan kat wall aku ke
Aku pernah rasa susah.
Jual barang dalam facebook
Jual collagen cari rezeki..
Aku tag semua kawan kawan yang close.
Ada yang unfren..
Ada yang sindir kat wall...

Tapi takde siapa pun tanya aku.. Ko ok ke? Kenapa sampai berniaga..
Takde siapa nak beli... Sedangkan aku nampak mereka beli dari buyer lain yang lebih femes..

Haha... Nilah... Kehidupan... Depa ingat aku berniaga nak kaya..
Tapi masa tu aku sebenarnya memerlukan..

So now.. Kengkawan.. Siapa pun anda.. Apa pun bangsa anda..samada rapat atau tak...
Aku halalkan hang berniaga...tepeklah product hang... Aku tak kisah...

Aku doakan kalian berjaya.....

Tuesday, June 28, 2016

Sakit yang mengajar

Kadang kadang... Ada benda yang harus berlaku... Tuk ko nilaikan kasih seseorang... Alhamdulillah... Musibah yang berlaku baru baru ni... Mengajar aku..

Erti kasih seorang suami... Ko tak perlu tunggu dia bagi ko emas permata... Tapi tunggu masa ko sakit... Sapa yang akan lap seluruh tubuh ko.. Sapa yang akan tunggu ko kat tepi katil sampai dia sendiri jatuh sakit..

Erti sebuah keluarga... Ko tak pelu ada parents berpangkat dato atau tan sri.. Cukuplah kalau masa ko sakit diorang sihat dan ada  tuk jenguk ko...Ko juga tak perlu kawan kawan yang ramai tuk ko rasa bahagia.. Cukup adik beradik yang selalu menyakitkan hati ko... Tapi bila ko sakit mereka yang paling risau..

Erti sebuah persahabatan... Dan.... Ko sendiri akan nilai siapa sahabat ko yang sebenar....

Cafe Coffea Coffee

Haritu makan kat Coffea Coffee...
Semua orang dok citer coffenya best...
Sampai sampai je.. Ada dua lelaki melayu melayan kami..
Aku syak salah seorangmya owner...
Serius knowledge pasal coffee sangat superb..
Kami just tanya apa ye ur recommendation... Sekali dia bukak je cerita... Ternganga nganga lak mulut kami.....

Last last... Aku dan asyraf just pilih yang ada kat menu... So kali ni kami minum

Dan makan


Dan harganya agak pricey
Tapi... Makanan rasa superb... Red velvet pon sedap 7/10
Minuman walaupun gelas agak kecil tapi serius memang puas...

P/ s kejadian adalah sebelum bulan puasa..