About Us

Tuesday, December 14, 2010

team building

baru balik dari teambuilding.. wah.. best giler...
first time aku gi training yang tak mengantuk...
trainer pon best di samping handsome bangat.
aku first time naik flying fox(betul ke eja ni)
memang kecut perut... nak naik tangga dia je
aku dah kecut perut... giler tu... tangga dia
bergoyang goyang... tak stable.. pastu ada yg rosak..
macam tak yakin je.. akhirnya sampai gak kat atas,...
aku dah siap sedialah nak berlepas ... brother yang jaga
kat atas tu gelak gelak je......

dia kata: awak janganlah takut... belum ada lagi yang mati..
              tapi kalau matipun sekali je wak
aku kata: wei... mulut tu... nauzubillah
dia kata : gurau je... ok lepaskan kedua dua kaki tu ye... lepaskan diri
               saya pegang dulu...then baru saya lepaskan bila awak dah ready
aku kata: ok.. set... (sambil mencangkung dengan confident)
 agak lama jugalah... then aku berdiri
aku kata: takpelah bang... saya nak turun tak jadi nak berlepas..
               nanti saya bagitau trainer...
dia kata: :ok .. tapi rasanya nak turun lagi takut kot... awak berani ke nak turun
               tangga tu dah lah tinggi lagi goyang goyang... kemungkinan jatuh tangga lagi tinggi tu..
               kat sini dah tentu awak ada tali...macam mana?? ada brani???
aku kata: emm.. saya nak berlepaslah... tangga tu memang menakutkan...
                         (dalam hati..memang .no choice)

then..... aku pon berlepas... bismillahhirrahmanirrahim...
alhamdulillah... aku masih bernafas

No comments:

Post a Comment