Wednesday, July 8, 2015

Dia lamar aku

Korang, dia lamar aku. dengar tak.. dia lamar aku.. Reaksi aku?

Sebenarnya aku paling tak sangka dengan reaksi aku sendiri. Actually aku pun tak sangka yang aku akan jadi macam ni.Haha..

Aku dengan dia memang dah lama kawan, memang dari mula lagi ada plan nak kawin. Dan memang kitorang tengah berusaha keras untuk kawin by next year… so pasal isu lamar melamar ni actually kalau dia tak lamar aku (erkk macam dalam tv tu… “will you marry me ?.. and I say yes”.. .. hihi) pun sebenarnya memang dialah yang akan aku akan kawin pon.. memang dah tahu sendiri sendiri..(insyallah)..

Tapi dia nak jugak lamar aku. So.. dia tanya aku… sudi tak jadi isteri abang? Hahahhaha.. mesti korang macam nak terberak dengar kan? Btw.. tiba tiba dia suh aku panggil dia abang.. aku rasa macam nak tikam diri sendiri masa kena paksa panggil abang.. apa salahnya panggil “b” kan? Lagi manja dan moden kot.. Tapi sebenarnya aku dah tau dah kenapa dia suruh aku panggil abang. 

Rupanya panggilan abang itu sendiri keramat. Entah kenapa sejak aku panggil dia abang, hilang panas baran aku.. dan aku plak macam lebih hormat dia.. hahahah.. (practise make perfect.. besok  nak kawin senang kan)..

Berbalik pada kisah dia melamar aku… setelah dia tanya sudikah ayang jadi isteri abang?


Tau tak reaction aku ialah … kaku.. macam nak gugur jantung.. pastu aku malu nak pandang muka dia… aku dalam hati nak je jerit.. "yes!!! yes!!! I do... I do.. I want... I want to be your wife (macam dalam cerita orang putih tu..).. tapi aku still terkumat kamit.. senyum senyum je.. kata ye pun tidak say no pun tidak.. tapi memalu kucing..kaki terkuis kuis.. tangan aku lak pintal pintal tudung.. muka ku.. senyum pon tak.. tapi suka.. haih camno ni... . (patutnya kalau dalam cerita-cerita melayu.. mestilah dia akan cakap kalau tunduk tu tanda awak  setuju lah kan).. tapi dia tak cakapa pown camtu.. huhu.. aku harap dia faham...push stop.

12 comments:

  1. tahniah awak dan good luck utk ke fasa yg seterusnya.. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah..syukur alhamdulilah...moga jodoh kalian kuat...amin.....

    ReplyDelete
  3. Tahniah dik moga berbahagia hingga ke jannah....romantiknye dia ;)

    ReplyDelete
  4. tahniahh...
    dia baca blog ni kot..
    cuma satu statemen/pertanyaan..: ..gugup jugak.???..

    ReplyDelete