About Us

Friday, May 25, 2012

Aku dan Dia..

Sebenarnya dia hanya seekor kucing jalanan.. emm.. jap.. tak kot.. sebab masa mula mula saya jumpa dia, dia tersesat atau dibuang keluarga oleh tuan dia.. sebab masa saya jumpa dia, dia pakai loceng.. kesian tau.. masa tu dia kelaparan sangat.. Saya faham perasaan orang yang ada kucing pasti rasa risau sangat kalau kucing dia hilang..

So saya tolonglah bagi kucing ni makan.... Tapi saya tetap tak senang hati.. so saya siap letak poster kat semua blok area rumah saya, blok sebelah.. tapi still takda siapa call.. ada lah orang call, tapi nak main main.. pada muka.. saya buat suara pontianak sundal malam baru stop call..

Okeylah.. oleh kerana tuan dia tak heran pon pasal dia, saya je yang perasan lebih .... siap nak iklan bagai.. so.. saya pun plan buat tak tau je.. tapi peliklah.. dia mesti tunggu saya.. bukan sehari tau.. berhari hari.. mesti tunggu saya balik kerja dan hantar saya kat rumah.. pastu, saya nampak ramai je tolong bagi dia makan.. tapi dia still tunggu saya juga. tak terusik pun food yang jiran saya bagi.. bila saya bagi,dia makan macam tak makan satu hari.. then, kalau saya bukak pintu dia mesti minta saya manjakan dia.. tapi yang cutenya, bila saya lepas sapu dan mop lantai, dia mesti tak berani nak masuk.. dia duduk luar jer.. macam faham yang lantai dah bersih.. cute kan perangai dia?

Cute lah dia.. dia buat saya melting.. so... now saya terasa.. yang saya dan dia ditakdirkan bersama... perkenalkan.. Ateh.....

7 comments:

  1. dia dah berkenan nak buat tuan la tu...;p

    ReplyDelete
  2. blogtilldrop: tu lah... comel sangat
    aishah: hehehe.. dah jadi kan anak angkat dah ni

    ReplyDelete
  3. so sweet.. tula haiwan kan dia lebih menghargai jasa kita. :) auwww... geram tgk ateh.. sama macam putih saya.

    ReplyDelete
  4. kucing jantan la tu... huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. sebab dia tahu mana yg terbaik dia nak pilih.. Sudah Allah tentukan rezeki dia dgn awak kan?? takpe jaga jer.. Insyaallah dia akan sentiasa doakan awak selalu

    ReplyDelete