Wednesday, May 23, 2012

Luncheon: Bonney Grey

Bila ada orang nak ajak makan free, memang lah teruja bagai. Lebih lebih lagi pelawaaan tu datangnya dari adik saya. Tetiba je kata.. datang lah sini aku belanja...

Apa lagi... kalau bab makan... memang saya nombor satu. patutlah bertambah bulat. Tapi rezeki jangan ditolak kan? musuh pula jangan dicari.

Ekceli, adik saya ialah cafe Manager kat Bonne Grey kat Menara Hap Seng Jalan P.Ramlee . Tak tau? Menara ni kat sebelah The Weld KL.


Cafe... bersih.. hiasan dalaman... pergh menarik... ala ala modern campur english style sikit.. Makanan? japlah..nak bagitau lah ni.. kenalah rasa dulu...



Okey.. Untuk minuman.. well, as usual, coffeholic macam saya, mestilah pilih coffee.. walaupun adik saya suggest the best drink yang ada kat situ... but i still pilih coffee.. nama nya Iced Latte.. Rasa? hahahha... pahit giler.. adik saya kata dah letak gula, tapi bisalah tekak melayu memang lah kalau tak rasa manis tak sah.. so kena tambah gula.. tak faham.. kenapa kata dah letak??? Pahit derr...

Food, adik saya suggest Spagethi Marinara with prawns, mussels and squids..Mula mula tu sentap gak lah.. sebab nampak menu ni ada dalam offer for this week...(dalam hati kedekut adik aku)hihi... tapi lepas rasa, baru tau... sedap nya... nyum nyum...

Okeylah since adik saya tahu yang saya nak blog kan kisah dia belanja saya today, so dia pesan ... kepada Standard Chrtered card holder, ada 15 percent discount from first June until 30 June next year.. Lama tu.... So... Mailah singgah Bonne Grey.. Pasti menjilat jari tangan dan kaki...


Aikk? tak nak letak sebenarnya muka kekenyangan plus control ayu melampau... hihihi... sebenarnya nak ambik gambar adik saya, tapi dia marah marah,.... dia kata tunggulah masa customer takde.. lorr... customer takder tu masa tutup kedai lah kan? takpelah.. muka dia ala ala cam ni lah... pipi macam pumpkin...


5 comments:

  1. hakhakhakahk... sampai menjilat kaki... adoiiii...

    ReplyDelete
  2. cute!

    do follow my blog ya.. :)
    http://sheilanasir.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hehee promot sekali la ni ye...:)

    ReplyDelete