About Us

Tuesday, February 22, 2011

Cinta tu buta ke?

Pagi tadi masa aku nak pergi kerja, ada seorang kenalan... tegur aku...
dia: jom lepak petang ni
aku: emm.. tak kot
dia: dating?
aku: maybe
dia: hahahahah... cinta tu butalah... sampai lupa member.
aku: isy taklah... aku memang balik dengan dia tiap tiap hari
dia: jangan jadi bodoh. kalau dia tinggalkan kau . padan muka.

emm... kenapa ye kita mesti doakan keburukan untuk orang lain. kenapa ye mesti kita nak salahkan orang lain kalau dia tak nak keluar dengan kita sebab dia nak keluar dengan bf, tunang, suami atau kekasih hati.
emm.. butakah aku meninggalkan kawan ku kerana... aku nak jumpa kasih hati aku.
lalu aku nilai dari pandangan aku sendiri.

1) masa aku takda duit, bf yang bagi aku sebab dia sayang aku. tapi kalau putus, mesti dia tak bagi dah tapi belum tentu lagi kawan kawan aku juga akan bagi duit kat aku
2) dia je yang selalu pujuk aku di kala sedih, dan sokong apa jua yang aku lakukan. kalau putus maybe dia tak lah bersama aku lagi.. tapi kawan kawan ramai yang kondem dari menyokong.
3)tapi kawan kawan pun ada juga yang selalu ada unutk aku, tolong aku... tapi bila time dia ada kekasih, suami, anak anak, diorang pun tinggalkan aku juga. jadi samalah apa yang aku lakukan

sebenarnya apa apun kena berpada pada... bagi aku .. kalau kawan aku kata tadi dia ada kenduri ke, ada masalah ke, ada apa apa yang penting ke, maybe bolehlah aku tinggalkan buah hati aku kejap.
tapi dia cuma nak ajak aku lepak.. aku rasa baik aku bersama buah hati ku... emm.. at least boleh lah kenali lagi isi hatinya... kalau ada jodoh insyallah...

berbalik pada benarkah cinta itu buta? yes... CINTA memang lah buta... dia bukan manusia... haiwan pun bukan.. jadi mana ada mata... kita ke yang buta? Yes... kita buta kenaran cinta?? salah ke.... emm.. helllo.. mana ada manusia perfect k. kita perlukan perasaan tak perfect ni, cinta buta ni, sedih, kecewa bercinta... ini semua penting... unutk kita jadikan sebuah kehidupan... bayangkan kalau semua orang hidup sempurna... semua orang perfect??? baik kita jadi robot.

No comments:

Post a Comment