About Us

Thursday, July 4, 2013

Aku, Pak Guard dan Library Raja Tun uda shah ALam

Hari tu pergi Library Raja Tun Uda shah Alam yang kat  Kelab Golf tu section 13. Konon nak study for final. cheh.. nak dapat feel.. actually library ni agak baru dan canggih tak silap rasanya ada dalam 5 tingkat kot. ok lah.. best kat dalam .. ada siap wifi free lagi. pastu ada tempat kanak kanak , ada canteen, surau kat every floor and also ada gymnasium. okeylah cuma yang tak berapa nak best ialah first, tak cukup meja study. lima lima tingkat penuh . rasanya banyak je lagi kawasan kosong untuk letak meja. tapi library ni lebih mementingkan interior design dia compare to kemudahan belajar. second tempat parking.. serius tak cukup.. kecik sangat dan tak berapa nak faham kenapa mesti macam tu.. buat library sampai lima tingkat tapi parking takder.. agak agaklah.. hihi macam marah sangat kan.. memang marah .. sebab ada incident yang buat saya rasa.. entahlah.. 

Kisah nya macam ni.. saya susah nak cari parking... pastu saya nampak kat sebelah sana ada satu kawasan parking yang agak banyak. dan saya lihat  ada satu kereta park dan pastu pergi ke library. ok fine.. saya pun pergilah park kat situ.. round juga tapi tak nampak apa apa signboard yang tulis tak boleh park.. pastu saya pun park.. pastu tiba tiba ada satu guard datang...

Guard   : nak pergi mana ni.
Saya     : nak pergi library bang
Guard   : ni tempat orang nak main golf. tak boleh parking sini
Saya     : Ohh.. saya minta maaf ye bang.. saya tak perasan. Ok saya alihkan kereta. tau tak kat mana boleh parking untuk library
Guard   : mana saya tahu.sebelah sana lah.. apalah... sekolah tinggi tinggi bodoh.. tak baca ke signboard tak boleh parking
Saya     : maaf lah ye.. saya memang tak perasan. saya tak nampak signboard tu... saya alihkan kereta ni sekarang (dalam hati berzikir agar tak lempang muka guard tu)
Guard   : bodoh .. belajar tinggi tapi bodoh.. buat malu je tak boleh baca,,

Saya malas nak gaduh dan blah. nasib baik nak final.. malas nak gaduh gaduh... Cuma apa yang saya belajar ialah.,

1) Lain kali ,alert.. jangan main parking je.. 
2) Baru saya tahu.. antara adab orang yang educated dan yang tidak. sorry..Jangan offense .



No comments:

Post a Comment