About Us

Monday, December 21, 2020

Review cerita Queen : Filem Hindustan yang best!

Salam semua.

Hari ni aku nak suggest satu cerita Hindustan yang memang best dan ternyata lain dari yang lain. Boleh cari kat Netflix bagi sesiapa yang dah subscribe Netflix.

Sumber : Google


Filem ni mengisahkan seorang gadis yang dikecewakan oleh tunang dia sehari sebelum mereka nak berkahwin. And surprisingly cerita ni takde aksi menari nari tepi bukit, jambatan, keretapi dan seaangkatanya. Dan takde jugak aksi aksi tukar baju dan gaduh tumbuk tumbuk debushhh debushhh tu semua. Yes, memang cerita Hindustan sinonim dengan itu semua, but not for this movie, definately. 

So, sepanjang cerita ni adalah  berkisarkan how this girl overcome kekecewaan dia. Macam mana dia nak improve diri dia dengan travel to Paris and Amsterdam sorang sorang. Btw gadis ni kene reject dengan tunang dia sebab kolot and bla bla. Tapi sepanjang dia travel, dia jumpa dengan ramai dan bermacam karenah  kawan-kawan yang banyak improvekan diri dia to become an open minded person. She even had her first kiss dengan mat salleh paris yang dia crush :).
Sepanjang aku tengok cerita ni, teringat dulu dulu masa putus cinta...  like kenapa  ye takde movie ni untuk bagi semangat masa aku frust dulu. I should do like this girl. Travel alone and meet a stranger! Hik Hik 

Overall,  bagi aku, for this movie I will give 5 over 5 star. All girls, especially the heart broken one, should watch this movie. Trust me! This is not a typical Indian movie tapi sebaliknya akan give you  a good motivation , inner strength and to move forward.

And kat bawah ni antara scene scene dalam movie Queen ni yang aku just copy dari google image sahaja. Dan kalau kau tertanya tanya kenapa nama movie ni Queen? Jawapannya .... ada dalam cerita ni. So, apa lagi jangan lupa enjoy the movie.







Sumber: Google


'Ain



4 comments:

  1. hi im new follower #480 !! dah lama tak tgok cerita hindustan

    ReplyDelete
  2. lama tak layan cerita hindustan. Cerita pun dah moden dan ramai pelakon yang tak dikenali. wahh 5 star tu tandanya best :)

    ReplyDelete
  3. lain dari yang lain ni.. xde adegan2 cliche citer hindustan..

    ReplyDelete