Tuesday, June 9, 2015

Tips mengeratkan kasih sayang ( Version untuk orang belum kahwin)

Asalnya nak bagi surprise kat Asyraf sorang.. Last last aku sekali kena surprise ngan diri sendiri. Tapi surprise aku lebih menjadi real.. Hah .....nampak?

Citernya camni.. Aku beli card.. I love you lagi. Hek hek.. Nak wat surprise.. Memula fikir nak letak dalam kete dia. Pastu bila dia masuk kete .. Woww kat strereng kete ada card.. mesti gempak kan?

Tapi aku fikir balik. Camne nak masuk kete dia seludup seludup. Lagipon bukannya satu rumah.. tak kan nak mintak kunci kete.. pastu malam malam datang? takut orang ingat aku nak mencuri pulak.. tak pasal pasal aku lak kena tangkap dengan guard kat situ...

Last last aku dapat idea.. masukkan dalam ipad. so.. bila balik kerja mesti dia akan teruja nak main game aku.. sibuk nak tolong kutipkan duit dari city island aku. hihi.. ( for your info, aku ni mayor kat game city island.. hahah konon...) 


so aku pun bersedialah nak bagi surprise kat asyraf...

Sekali aku masuk kereta, asyraf sibuk sangat cerita city island dia yang dah maju jaya.. dah kaya raya.. aku yang kiasu ni, terus ambik ipad aku, konon nak pergi kutip duit dan nak cepat majukan city island aku.. keterujaan aku telah menyebabkan aku terlupa card I Love You tu dalam Ipad.. huhu... terjatuh depan dia.. aku dengan gelabah kutip dan masukkan balik dalam ipad.. pastu terus masuk dalam beg.. ( Muka serius cuak gile babi.. babi pon tak cuak macam tu)

Dalam kepala otak dah fikir :

1) alamak kantoi nak wat surprise.. 
2) malunya...... nak mengaku
3) tetiba aku tengok muka dia macam cencorot... bising bising.. jeles jeles.. tanya sapa bagi sape bagi.. hahahhah... dan tetiba aku pon dapat satu idea lagi best... aku pon cakap.. "nantilah tunjuk.. tapi janji jangan marah".. serius muka dia stress gila... " nanti traffic light merah nak tengok " kata Asyraf..

Sekali lampu semua hijau... huahuahuahua.. aku dapat rasakan ketidakpuasan hati muka dia... hihihihi..


Nampak? muka cencorot ni? 
Pastu kitorang pon berhenti kat surau nak solat Asar....

Tetiba je.." Mintak Ipad..." Sambil buat muka konon nak cari pasal... muka stok stok mamat nak update... kat FB "Awek aku curang".. hahhahahha 


Hah.. seklai Asyraf bukak je.. muka dia terkedu gila... muka tu aku tak sempat nak ambik gambar sebab aku pon terkedu nampak dia terkedu..pastu nampak kelegaan kat muka dia.. sambil senyum happy.. terharu pun ada... lah.. aku pun tak sangka impact dia macam tu? dia appreciate gila kot.. padahal aku bagi card yang tak seberapa tu je.... 


Nampak? muka dia.. happy  je.. ni lepas dia macam terharu gila.. katanya... dia terharu sangat and happy sangat


Tips eratkan kasih sayang: Sentiasa buat surprise.. manusia dan kehidupan tidak dapat lari dari surprise.. kadang kadang benda benda kecil yang kita buat... mungkin akan menggembirakan pasangan kita sangat sangat..... Sekian..

4 comments:

  1. Replies
    1. hihi..sesekali nak mensweetkan diri

      Delete
  2. bha bha bha...

    gile tak suprise.

    tapi aku pernah buat mcm ni gak, versi dah kawin.

    aku beli cimcin silver murah-murah. letak dalam bekas "biskut rokok" dan ikat riben bagai-bagai.

    sampai rumah aku bagi laki aku bekas tu; memang aku pakar perangai laki aku dapat biskut or cekelat die terus nak makan.

    aku pun menanti di sisi la kan.

    bukak-bukak die nampak cincin. mata dah berkaca konon happy dapat suprise.

    sekali suh aku sarung cimcin. sarung-sarung tak muat.

    hahaha.

    kbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA.. lah... tak ukur dulu ke?? ke ukuran dah berubah.. hihi...tapi apapun keterujaan dia tu yang penting....

      Delete