About Us

Thursday, March 17, 2011

Aku tak tahan nak mengawan ni

Nama aku bersih.. Nama  glemer aku sih.. tapi kdg kdg tuan aku yang gedik tu nak manja manja konon,dia mesti panggil aku ala ala pelat... ceh, beceh.. (tak kelass) aku bersih ok.. omputih cakap.. clean..
Ni ialah aku.. aku memang cun dan kegilaan ramai kucing jantan di area rumah aku ni

Kenapa nama aku bersih? Sebab aku sangat sangat bersih... tak main lah berak kat tanah... aku ada toilet k... bukan toilet kat rumah tuan aku tu... my own toilet k... see?
 Tiap tiap hari tuan aku mesti bersihkan toilet aku... kalau tak... i tak selera nak buang kat situ... so.. aku buat lah bising... then dia mesti dtg terkedek kedek.. penah gak ah dia kutuk aku..... ada dia suh aku gi berak kat pasir bawah pokok bunga raya tu??? Eei... kita bukan kucing kampung lah... kita kucing bandar k..

Ni rumah aku..bungalow tiga tingkat.. buat rumah atas tanah sendiri.. bukan sewa...


Btw.. aku ni tetiba nak tumpang blog tuan aku ni bukan apa.. aku ni... u see.. yang comel ni.. nak mengawan.. ahhh... tak tahan dah... cuba lihat photo photo gedik aku ni... aku dah tongegeng2, terbalik terbalik... gedik gedik.. tapi aku tak dapat lagi nak cari boyfren.. sebab nya tuan aku tak nak lepas kan aku... tuan aku asyik kata...

“Sabar sih, jangan ikutkan nafsu tu”



 Pastu janji janji palsu kat aku...
“Nanti ibu carikan boyfren.. ibu tak sukalah kucing kat luar tu... ibu cari yang sesuai k..”




Pastu lambat sangat sey... aku really tak tahan ni... ada ke tuan aku kata...
“ Bisinglah kau ni sih... asyik nak mengawan je... puasa lah... cuba puasa... tahan sikit nafsu tu”



Ade ke patut... aku kucing lah... mana boleh puasa....
End up.. aku give up.. aku redha.. bilalah tuan aku nak bawak jumpa boyfren pilihan hati dia...Biarlah.. jodoh pertemuan di tangan tuhan kan...





Aku memang tak puas hati...








12 comments:

  1. I wonder if Bersih bercerita bagi pihak tuannya. He he...

    ReplyDelete
  2. haip!!

    nomei ni..
    geram geram..
    dapat rumah best.
    tuan best..
    hamboiii!!

    bahagia ye kaw

    ReplyDelete
  3. Terima kasih krn Follow kak ya. Kak pun Follow belogkiter juga. Kucing tu kiut la....:D

    ReplyDelete
  4. Dear zaza n sara: thanks sebab cakap bersih comel
    Dear Gen: tuan dia tak gate cam bersih
    Dear Intan: rumah bersih kalah rumah tuan dia tau
    Dear Myfrin: Thanks kak

    sayangilah Kucing anda...

    ReplyDelete
  5. salam....

    comel kucing2 tu....

    ** folo ur blog....

    ReplyDelete
  6. sekamar rindu..

    thanks dolo my blog.... tapi lagi best bila kata kucing saya comel

    ReplyDelete
  7. haha...comel je...duk gelak je bace entry nih...hoho;)

    ReplyDelete
  8. manueng, comelkan dia... kalau tengok dia, memang sellau nak gelak.. mcm mcm perangai

    ReplyDelete
  9. tq sudi singgah belog kita.. eh kucen awak cam kucen kita gak.. nak mengawan.. tp kan nak anta kat pet shop bg kawen pun kena bayar gak .. aduii..

    ReplyDelete
  10. ahakz.. kucing saya jantan.. nak kawan x?? ahakzz..

    ReplyDelete